Subiect: ! Ajutor! Acvariu nou
Salutare tuturor ! Sunt nou pe forum si nou in acvaristica.
Ieri am cumparat un acvariu de 60 litrii ( care a venit cu filtru intern, burete+carbune ). Am pus pamanul pentru plante ( substratul ), pietrisul, am fixat plantele naturale dupa care am inceput sa`l umplu cu apa de la robinet, fara a lasa apa la "decantat" . Am incercat sa torn foarte usor pe geamul acvariului fara a deranja substratul.
Dupa ce am umplut acvariul cu apa, am dat drumu la filtru, incalzitor, bule de aer, am pus solutia pt eliminarea clorului ( care vine impreuna cu acvariul ), iar la 2 ore solutia pt crearea bacteriilor. Am observat ca apa nu este clara asa cum ma asteptam. Am inteles ca trebuie sa ciclez acvariul. Nu stiu exact cat timp trebuie sa`l las gol, pt ca, au trecut deja 24 ore iar apa tot nu este clara, este la fel ca ieri.
Am lasat la decantat o sticla cu apa de 10 L , fara dop, apa pe care vreau sa o schimb dupa 48 ore.
Exista vreo metoda de ciclare "rapida" ? Cand anume pot pune pestii in acvariu ?
Am inteles ca, cu toate ca acvariul este gol, trebuie sa pun putina mancare zilnic in el. Este adevarat ?
Astept parerile voastre . Va multumesc